Kaasworkshop de Kookweide

 

Kaasmaken kan gewoon in je eigen keuken! Dat leer je tijdens een kaasworkshop bij de Kookweide. Boerin Nicole leert je de basis principes van kaasmaken op keukenniveau, dus met materialen die je veelal in eigen keuken gebruikt. Met verse rauwe melk van onze eigen koeien maken we in ongeveer vier uur tijd een eigen kaasje. Je kiest zelf: een gele Gouda boerenkaas of een gekruid boerenborrelkaasje. Aan het einde van de workshop neem je het ronde kaasje mee naar huis. Je krijgt een uitgebreid recept met praktische tips en kaascoating mee. Nog een paar weken laten rijpen en vertroetelen en dan.... klaar is kaas!

Inclusief koffie- thee en zelfgemaakt lekkers. Kleine kaasproeverij en een uitgebreide rondleiding over melkveebedrijf de Velshoeve. 

 

Wil je een keertje komen kaasmaken? Heb je een groepje van minimaal 6 personen en maximaal 12    personen?!  Neem dan  contact op met boerin Nicole. dan zoeken we samen een  datum.  06-10761809        kookweide@gmail.com    

Een kaasworkshop is ook erg leuk om als een cadeautje te geven.

Neem gerust contact op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

af en toe worden er kaasworkshops gepland waarvoor jij je individueel kunt aanmelden. Lukt het niet om minimaal 6 personen bij elkaar te vinden, neem contact op met boerin Nicole om te kijken wat mogelijk is. 06-10761809 of kookweide@gmail.com

Bij deze kaasworkshops zijn nog enkele plekken vrij:

zaterdag 9 november 2024- start om 13.00 uur 2 plekken vrij

Zaterdag 1 februari 2025- start om 13.00 uur:  10 plekken vrij

 

Zaterdag 5 april 2025- start om 13.00 uur:  6 plekken vrij

 

De ervaring is dat deze data snel gevuld zijn, voor vragen mag je altijd even bellen, appen of mailen!